Bezoek het nieuwe EMA-gebouw

Wilt u met eigen ogen zien hoe het gaat met de constructie van het nieuwe EMA-gebouw op de Zuidas in Amsterdam? Op 15 juni is de Dag van de Bouw en ervaart u hoe het er van binnen uitziet.

Projectdirecteur van Bouwcombinatie EMA Frans Rombouts: “Deze dag is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in bouwwerken. We willen graag laten zien wat er allemaal kan en mogelijk is.”

Rondleiding
Frans vertelt dat mensen op die dag een rondleiding krijgen door het gebouw. “We maken een vaste route en leggen uit wat we precies aan het bouwen zijn. We leiden mensen langs bepaalde delen waarvan wij denken dat het leuk is om te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan de hal, een vergaderzaal, het restaurant. Het is dus niet de bedoeling dat mensen vrij rondlopen, dat is te gevaarlijk en bovendien wordt er ook nog gewerkt. We begeleiden mensen dus langs een afgezette route. Bezoekers hoeven geen helm te dragen. Verder mogen ze geen foto’s maken. Een rondleiding duurt ongeveer een half uur.”
De rondleiding niet geschikt is voor minder validen omdat het een gebouw in aanbouw is.

Gebouwen op de Zuidas
Het nieuwe EMA-gebouw is een van de gebouwen die u kunt bekijken. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Hoe komt u bij de bouwplaatsen? Vanaf het Gustav Mahlerplein bij het station Amsterdam Zuid vertrekken twee speciale treintjes die u erheen brengen. Lees meer informatie hierover op de website van de Zuidas.

U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar het EMA-gebouw gaan maar u kunt niet parkeren op het bouwterrein.

Over de Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een open dag in Nederland waarop het publiek bouwprojecten en bouwlocaties mag bezichtigen die normaal voor het publiek gesloten zijn. Deze dag is een initiatief van Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven.

Lees meer over de open dag in het nieuwe EMA-gebouw op de website van de Dag van de Bouw.