“De uitdaging in mijn werk is het ontzorgen van alle EMA-medewerkers die straks in het Spark-gebouw werken,” vertelt Marck. “Mijn motto is: jij hebt geen zorgen, die heb ik. Het leuke hiervan is dat mensen eigenlijk niet door hebben wat je allemaal doet.” Marck is een echte regelaar: “Ik neem personeel aan, zorg dat bestellingen in orde zijn en voor de menu’s. Iedereen wil graag een prettige werkomgeving. In het EMA-gebouw in  Londen sprak ik mensen die mij vertelden dat ze hadden gehoord dat het eten in het Spark-gebouw zo lekker is. Ze kregen foto’s van de gerechten van hun collega’s die nu al in het Spark-gebouw werken. Dat is toch fantastisch. Het zijn de kleine dingen die het totale plaatje kloppend maken. Dat is het onzichtbare werk achter de schermen. Voor de schermen hoef je daar niks van te merken. Daar word ik gelukkig van.”

Diversiteit
Marck vertelt dat hij het geweldig leuk vindt dat er straks zoveel verschillende nationaliteiten in het Spark-gebouw werken. “Dan ontstaat er een andere dynamiek en een andere sfeer omdat er niet één cultuur is. Ik heb bij bedrijven gewerkt waar een grote diversiteit aan mensen was. Daar namen ze bijvoorbeeld eten mee uit verschillende culturen en deelden dat met elkaar. Dat was goed voor de onderlinge werksfeer.”

Spark-gebouw
“Het Spark-gebouw ziet er spic en span uit,” zegt Marck. “Het is prachtig. Maar ik wil actie want er werken natuurlijk nog niet veel mensen.” De verhuizing van de hele organisatie  vindt plaats in maart 2019, wanneer de deuren in Londen sluiten.  “Je snapt dat ik enorm uitkijk naar de komst van de mensen uit Londen. Dan is er veel meer gezelligheid en je leert nieuwe mensen kennen. Het menselijke aspect van mijn werk vind ik namelijk ook erg belangrijk en leuk.”