Oumarou vertelt over zijn verleden: “Ik ben Afrikaan en kom uit de Ivoorkust. In Afrika was ik handelaar. Samen met mijn vader handelde ik in koffiecacao. We kochten koffiecacao van een plantage en verkochten het in het dorp waar ik woonde. Mijn ouders leven niet meer. Ze zijn vermoord tijdens de burgeroorlog, net als mijn broer. Ik moest vluchten en ben enorm blij dat ik nu in Nederland mijn leven kan oppakken en verder vorm kan geven. Ik heb hier inmiddels 2 zoons die bijna 7 en 10 jaar oud zijn.”

De toekomst
“Ik werk voor het bedrijf Returnity,” zegt Oumarou. “Via hen heb ik een basis schoonmaakopleiding gevolgd. Ik wil heel graag een vervolgopleiding doen en me verder ontwikkelen in het schoonmaakberoep. Ik ben klaar met inburgeren, spreek inmiddels best goed Nederlands en wil het natuurlijk nog beter leren spreken. Ik wil ook mijn Engels verbeteren, ondanks dat ik die taal goed spreek. Ook spreek ik Frans.”

Afval scheiden
Oumarou vindt het belangrijk om meer bewustzijn te creëren voor het scheiden van afval. “Niet iedereen is gewend om afval te scheiden, merk ik. We produceren enorme hoeveelheden en daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk te recyclen. In het Spark-gebouw gebruiken we verschillende kleuren zakken voor verschillende soorten vuilnis. Ik laat graag aan de mensen zien waar ze alles kwijt kunnen.”